Društvo

U toku asfaltiranje: Gradonačelnik potvrdio da će centar biti završen do početka LJKI

FOTO: Boom93/A.Pavlović

FOTO: Boom93/A.Pavlović

U toku je asfaltiranje Tabačke čaršije, a gradonačelnik Saša Pavlović je na današnjoj konferenciji potvrdio da će centar grada biti završen do početka ovogodišnjih jubilarnih Ljubičevskih konjičkih igara naredne nedelje.

„To je i ranije rečeno, a kada nešto kažemo mi to i uradimo. Tako da biće gotovo, upravo se sada asfaltira ulica u ovom trenutku“, naveo je gradonačelnik.

FOTO: Boom93/A.Pavlović

On je na konfereciji na kojoj su najavljene 60. jubilarne LJKI dodao da se u ovom trenutku ne zna ko će otvoriti ovogodišnje igre, ali da su u komunikaciji sa predsedništvom i da će na otvaranju sigurno biti neko.

Što se tiče počasnog viteza, na konferenciji novinari nisu uspeli da dobiju informaciju, a gradonačelnik je rekao da će se „uskoro saznati“.

Podsetimo, promoter ovogodišnje manifestacije je mladi glumac Petar Strugar. Sportski program 60. Ljubičevskih konjičkih igara tradicionalno će se održati prvog vikenda u septembru ⎯ 2. i 3. U okviru pratećeg dela programa predviđeni su koncerti, koji će se održavati svake večeri od 28. avgusta do 2. septembra. 

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Sportski program na hipodromu:

U subotu, 2. septembra, od 13.30 počinje prvi takmičarski dan, a od 17. 30 polufinale Ljubičevskog višeboja.

U nedelju, 3. septembra, od 13.30 počinje drugi takmičarski dan, a od 17.30 finale Ljubičevskog višeboja.

Fond za nagrade na Hipodromu 8.450.000 dinara

Što se tiče programa na hipodromu, biće održane kasačke i galopske trke, preskakanje prepona i Ljubičevski višeboj, u subotu je polufinale, dok je finale u nedelju. Biće održano po šest kasačkih i galopskih trka.

Ukupan fond Ljubičevskih konjičkih igara je ove godine povećan i iznosi 8.450.000 dinara.

Od ovog iznosa 2 miliona je izdvojeno za Kup Ljubičeva, a fond za Ljubičevski višeboj iznosi takođe 2 miliona, dok je za glavnu kasačku trku „Knez Mihajlo“ izdvojeno 800.000 dinara.

Pobednik Ljubičevskog višeboja dobiće nagradu od 725.000 dinara.

Cene ulaznica su na prošlogodišnjem nivou. “A” i “B” tribina koštaju 300 dinara, a donja centralna tribina 1.000 dinara. Prodaja ulaznica će se do subote 2. septembra vršiti u Info centru Turističke orgnaizacije u Požarevcu, a iste će moći da se kupe i na hipodromu u nedelju.

FOTO: Boom93/N.Stojićević