Društvo

U toku je obuka vojnika za pešadiju, artiljeriju, oklopnu jedinicu i inžinjeriju

FOto: Ministarstvo odbrane/FB
U Centru za obuku kopnene vojske u kasarni ''General Pavle Jurišić Šturm'' u Požarevcu u toku je specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije jun 2022, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojnici u ovom centru obučavaju za više različitih specijalnosti rodova pešadije, artiljerije, oklopnih jedinica i inžinjerije.

Tokom šestonedeljne obuke na poligonima u kasarni i potom u terenskim uslovima van mirnodopske lokacije oni stiču znanja i veštine za upotrebu ličnog i kolektivnog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava i uvežbavaju taktičke radnje i postupke u napadu i odbrani.

Iz Ministarstva odbrane navode da se će po uspešno završenoj obuci u ovom centru vojnici u skladu sa svojim specijalnostima, biti osposobljeni za borbenu upotrebu minobacača, artiljerijskih sistema „nora“ i „oganj“, tenkova M-84 i borbenih vozila pešadije M-80A.

Vojni rok će nastaviti u jedinicama Vojske Srbije, gde će proći kolektivnu obuku svojih rodova i zajedno sa profesionalnim sastavom biti uključeni u realizaciju svakodnevnih zadataka, ističe se u saopštenju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend