Društvo

U toku upis na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Požarevcu

Foto/ T.Spsojević/ Visoka tehnička škola Požarevac

Foto/ T.Spsojević/ Visoka tehnička škola Požarevac

Prvi upisni rok na odseku Primenjenih inženjerskih nauka u Požarevcu (Visoka tehnička škola strukovnih studija) traje do danas, 24. juna.

Maturantima trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih škola na raspolaganju je 250 slobodnih mesta (budžetska i samofinansirajuća) na 7 studijskih programa, što je detaljnije objavljeno u Кonkursu za upis studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih studija – prvi upisni rok u školskoj 2021/2022. godini.

Budućim brucošima je dostupno 185 mesta na teret budžeta i 65 za samofinansirajuće studente. Prijemni ispiti održaće se u utorak, 28. juna, a detaljnije informacije o upisu mogu se pronaći na sajtu škole.

Zvanje koje se dobija po završetku je inženjer strukovnih studija – za prvi stepen studija i master strukovnih studija – drugi stepen.

Edukuju studente na sledećim studijskim programima:

Osnovne studije:

Prehrambena tehnologija i nutricionizam (40 studenata), Zaštita životne sredine (30), Zaštita bilja (40), Elektrotehnika i računarstvo (60), Bezbednost i zdravlje na radu – Zemun (20), Mašinsko inženjerstvo (30) i Drumski saobraćaj (30).

Master strukovne studije:

Prehrambena tehnologija (16), Fitomedicina (16) i Elektrotehnika i računarstvo (32).