Društvo

U toku upis na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Požarevcu

visoka tehnička škola
Foto/ T.Spsojević/ Visoka tehnička škola Požarevac
Prvi upisni rok na odseku Primenjenih inženjerskih nauka u Požarevcu (Visoka tehnička škola strukovnih studija) traje do danas, 24. juna.

Maturantima trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih škola na raspolaganju je 250 slobodnih mesta (budžetska i samofinansirajuća) na 7 studijskih programa, što je detaljnije objavljeno u Кonkursu za upis studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih studija – prvi upisni rok u školskoj 2021/2022. godini.

Budućim brucošima je dostupno 185 mesta na teret budžeta i 65 za samofinansirajuće studente. Prijemni ispiti održaće se u utorak, 28. juna, a detaljnije informacije o upisu mogu se pronaći na sajtu škole.

Zvanje koje se dobija po završetku je inženjer strukovnih studija – za prvi stepen studija i master strukovnih studija – drugi stepen.

Edukuju studente na sledećim studijskim programima:

Osnovne studije:

Prehrambena tehnologija i nutricionizam (40 studenata), Zaštita životne sredine (30), Zaštita bilja (40), Elektrotehnika i računarstvo (60), Bezbednost i zdravlje na radu – Zemun (20), Mašinsko inženjerstvo (30) i Drumski saobraćaj (30).

Master strukovne studije:

Prehrambena tehnologija (16), Fitomedicina (16) i Elektrotehnika i računarstvo (32).

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend