Društvo

Ublažene mere za ulazak u Crnu Goru

Foto: Pixaby/Ilustracija
Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori odlučile su da olakšaju ulazak u zemlju, tako da je u narednih sedam dana granice Crne Gore moguće prelaziti uz ispunjen najmanje jedan od četiri uslova iz EU digitalne kovid potvrde.

Uslovi su da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina protiv korona virusa i da od dobijanja poslednje doze vakcine nije prošlo duže od šest meseci, negativan PCR test na SARS-Cov-2 ne stariji od 72 sata, negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati, dokaz da je osoba prebolela kovid-19 (prošlo ne manje od 10 dana i ne više od šest meseci od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa).

Baner Boom93 iOS aplikacija za VestiDo danas su za ulazak u Crnu Goru važile rigoroznije mere koje su predvidjale da bez obzira da li je neko vakcinisan i da li je preboleo koronu mora imati negativni PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati.

Iz Ministarstva zdravlja su naveli da bi po njihobom predlogu raspust za učenike bio produžen sedam dana, tako da bi školska godina, umesto 24. trebalo da počne 31. januara.

O ovoj meri konačnu odluku doneće Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta.

Crna Gora beleži rekodnu zaraženost od korona virusa.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend