Društvo

Ubuduće besplatno u banje samo jednom

Ranijim pravilnikom penzioneri su na oporavak mogli da idu ukoliko pet godina pre toga nisu koristili ovo pravo, sada to više nije moguće
ilustracija/pixabay

Da nije pandemije kovida 19, većina penzionera bi već znala gde i u koju banju može da ide o trošku Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Ovako, kako stvari sada stoje, konkurs za besplatnu rehabilitaciju biće raspisan kada se steknu zdravstveni i bezbednosni uslovi da najstariji iskoriste ovo pravo.

Upravo to potvrđuju za „Politiku” iz PIO fonda, dodajući da postoji i dosta novina kada je reč o društvenom standardu penzionera. Naime, novim pravilnikom, koji je stupio na snagu 11. juna ove godine, pravo na besplatan oporavak u nekoj od banja Srbije može da se ostvari samo jednom u toku primanja penzije.

Ranijim pravilnikom je za besplatan oporavak mogao da se prijavi svaki onaj penzioner koji pet godina nije koristio ovo pravo. Dakle, penzioneri će ubuduće u banje moći da idu samo jednom.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend