Društvo

Učenici 12 odeljenja na onlajn nastavi

Foto:S.Lisac
Broj dece koja usled zaražavanja dvoje ili više učenika u odeljenju prelaze na onlajn nastavu je u odnosu na prethodnu nedelju povećan. Prema informacijama koje je Boom93, dobio od direktora osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada, trenutno su u karantinu i nastavu prate učenici 12 odeljenja.

U gotovo svim školama ima zaražene dece, ali ne prate svi nastavu onlajn jer u nekim odeljenjima ima samo po jedan učenik koji je pozitivan na koronavirus.

Prema rečima Darka Radovanovića, predsednika aktiva direktora srednjih škola, onlajn nastavu prati šest odeljenja u srednjim školama u gradu.

„U karantinu su dva odeljenja u Požarevačkoj gimnaziji i dva u srednjoj Muzičkoj školi, dok učenici po jednog odeljenja u Ekonomskoj i Poljoprivrednoj školi takođe prate nastavu od kuće“, naveo je Radovanović.

Od osam osnovnih škola na teritoriji koju pokriva grad Požarevca, zaraženih učenika nema samo u Osnovnoj školi „Miloš Savić“ u Lučici, dok nastavu takođe redovno u školi prate učenici u osnovnim školama „Desanka Maksimović“ i „Jovan Cvijić“ u Kostolcu.

„Za sada nemamo nijednog potvrđenog zaraženog učenika, tako da za sada sva deca nastavu prate neposredno u školi“, kaže za Boom93, Slaviša Stojadinović, direktor škole.

U ostalim školama ima zaraženih učenika, a za sada nastavu od kuće prate đaci sedam odeljenja u 5 osnovnih škola.

Podsetimo, kako je ranije za Boom93 rekla epidemiolog Nadežda Stanković, prelazak dece u karantin je normalan proces rada u ovakvoj situaciji, jer tamo gde se pojavi obolevanje dvoje ili više dece, svi učenici tog odeljenja se stavljaju u karantin 10 dana, da bi ispratili svoje zdravstveno stanje i da bi se sprečilo dalje prenošenje infekcije na ostalu decu.

„To se radi iz predostrožnosti. Oni će se jedanaestog dana uredno vratiti u školu i nastaviti da pohađaju nastavu po režimu kojim ta škola radi“, rekla je Stanković.

Tokom prošle nedelje na onlajn nastavu prešla su dva odeljenja Požarevačke gimnazije i jedno u Poljoprivrednoj školi.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend