Društvo

Učenici iz Bugarske, Grčke i Francuske u poseti vršnjacima u Požarevcu

FOTO: Boom93/N.Stojićević
Učenici iz Bugarske, Grčke i Francuske putem Erasmus+ programa u poseti su svojim vršnjacima iz Osnovne škole „Sveti Sava“ koja takođe učestvuje u ovom programu.

Za njih je danas upriličen prijem u gradskom zdanju.

Prema rečima Petra Pantića, nastavnika i koordinatora ovog projekta, cilj projekta je da se učenici koji su iz migrantskih porodica ili Romi što bolje uključe u redovni sistem školstva.

„Mi ćemo tokom ove posete razmeniti iskustva sa kolegama iz ove tri zemlje i primere dobre prakse tokom trajanja ovog projekta. Takođe, tu je i kulturološki aspekt projekta, a to je da učenici što bolje upoznaju druge kulture i tradicije, što će delom moći i tokom ove posete“, naveo je Pantić.

Učenici su sa nastavnicima stigli u nedelju i u poseti će biti do petka.

Pored radionica koje će tokom boravka imati sa učenicima i nastavnicima iz osnovne škole „Sveti Sava“ imaju priliku i da posete neke najvažnije spomenike i mesta u gradu.

„Juče su posetili Beograd, danas će obići Ljubičevo i Hipodrom, gde će imati priliku da pogledaju prikaz svih pet disciplina višeboja, a u četvrtak će ovići Golubac, Ramsku tvrđavu i Viminacijum“, rekao je koordinator.

Podsetimo, ovo je još jedna u nizu poseta učenika iz drugih zemalja Evrope, učenicima i nastavnicima ove škole kroz projekat Erasmus+ u kom škola učestvuje.

Škola je do sada bila domaćin učenicima iz Turske, Rumunije, Severne Makedonije, Litvanije i Portugala, dok su njeni učenici takođe u prethodnom periodu putovali u ove zemlje zahvaljujući akreditaciji koju je škola dobila i obezbedila putovanja za svoje učenike i nastavnike u narednih pet godina.

Takođe, pre dva dana najbolji učenici sedmog i osmog razreda ove škole otputovali su u Švajcarsku sa nastavnicima, a kako je ranije za Boom93 rečeno, ovo je jedan vid nagrade za sve uspehe koje su do sada ovi učenici postigli.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend