Društvo

Učenici iz pet zemalja u poseti svojim vršnjacima u Požarevcu

FOTO: Boom93/N.Stojićević
Učenici iz Turske, Italije, Španije, Portugala i Poljske koji su u poseti učenicima iz Osnovne škole "Sveti Sava" posetili su danas gradsko zdanje sa svojim domaćinima.

Poseta se realizuje u okviru projekta „Svetla! Kamera! Akcija!“ Erasmus+ u kome učestvuje Osnovna škola „Sveti Sava“, a u okviru kog učenici iz inostranstva dolaze u posetu ovoj školi, dok njeni učenici putuju u više od 16 zemalja Evrope.

Prema rečima direktorke Margarete Sekulović, ovaj projekat u kom učestvuje škola i u okviru kog je ugostila učenike iz pet zemalja, bazira se na tome da se preko Youtube kanala mogu prikazivati i distribuirati sadržaji koji su korisni.

„Sadržaji se odnose na njihova rodna mesta, turističku ponudu tih mesta, na mnoge aktivnosti koje je moguće prikazati preko ovog kanala“, navela je Sekulović.

Ovo je jedan od većih projekata u kojima učestvuje 6 zemalja, uključujući i učenike iz Osnovne škole „Sveti Sava“ koji su sa nastavnicima već obišli Španiju, Portugal i Poljsku, a u narednom periodu biće gosti svojim vršnjacima u Turskoj i Italiji.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend