93 sekunde Društvo

Učenici u školama, uz maske i čas od 45 minuta (VIDEO)

Foto: Boom93/M. Veljković
Đaci su se danas vratili u školske klupe, u većem delu Srbije po modelu nastave koji podrazumeva časove od 45 minuta i kompletna odeljenja u učionicama, a dalji način rada zavisiće od epidemiološke situacije u lokalnim samoupravama.U svim školama u Požarevcu učenici nastavu prate neposredno u školi.

Goran Seger, direktor Osnovne škole „Kralj Aleksandar I“ kaže da su odluku o časovima koji će trajati 45 minuta svi dočekali sa oduševljenjem.

„Mi smo se pripremili za ovakav početak školske godine, tome smo se i radovali i očekujemo dobre rezultate od učenika ne samo u našoj već i u svim školama grada Požarevca. Novina je da je ove školske godine u svim školama prvi čas počeo sa himnom Srbije. To smo i mi uradili i naši prvaci su imali priliku i čast da prvo čuju himnu koju su interpretirali i učenici i nastavnici“, rekao je Seger.

Svakog petka do 12 sati roditelji i učenici će biti obavešteni po kom modelu nastave će se raditi u narednoj nedelji.

Prema rečima Segera, ukoliko dođe do povećanja broja obolelih škole su spremne za sva tri modela praćenja nastave.

„Mi smo pripremili sva tri modela i neposredno pred početak školske godine su modeli i urađeni. Jedan od modela je identičan, onome kako je čitava prošla godina bila i to je kombinovani model, a imamo i onlajn varijantu koja je pripremljena i za takav redosled događaja. A to su uradile sve škole u gradu“, zaključio je Seger.

Učenici moraju da nose maske prilikom ulaska u školu sve dok dodju u svoje klupe, ali i u momentima kad pričaju u razredu.

Na školskom odmoru u otvorenom dvorištu, mogu da budu bez maske ali da vode računa da nisu jako zbijeni, u suprotnom treba da ih nose.

Ukoliko jedno dete bude pozitivno ide u karantin i na onlajn nastavu, dok ostala moraju da nose masku, ako su dva deteta pozitivna – onda čitavo odeljenje ide 10 dana na onlajn nastavu, ali ne kao prethodne školske godine na dve nedelje.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend