Društvo

Udruženje „Kličevački idol“: Nisu obavestili meštane o lokaciji za deponiju

deponija
Foto/T.S Boom93/gradska deponija
Udruženje “Kličevački idol” saznalo je da je Grad Požarevac sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine još 2020. godine zaključio Ugovor o izgradnji regionalne deponije. Nakon toga je Grad Požarevac radio ispitivanje i odabir lokacije, izabrao lokaciju u Kličevcu, a da o tome nije obavestio ni Savet MZ Kličevac, ni meštane Kličevca. 

Pritom je gradonačelnik grada Požarevca na konferenciji za medije objasnio da je prilikom odabira lokacije uslov bio i da parcela bude u vlasništvu  grada, pa pošto nije bilo adekvatne, onda u državnom vlasništvu. Tada je rekao, podseća ovo udruženje, da je parcela u Kličevcu u vlasništvu Ministarstva poljoprivrede i grad će je dobiti na poklon od Republike Srbije.

Udruženje je, kako navodi u saopštenju, uvidom u katastar nepokretnosti utvrdilo da su parcele privatne i u postupku restitucije, a da  načelnik gradske uprave, Lazar Stanojević kaže da će Grad kupovati parcele.

“Onda je bolje da kupi neko neplodno zemljište koje je idealnije za lokaciju regionalne deponije.”

 Udruženje Kličevački idol je zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja tražilo uvid u dokumentaciju o regionalnoj deponiji, a dobilo je obaveštenje o produženju roka za dobijanje informacija od javnog značaja zbog velikih obaveza i obimnosti dokumentacije.

“Tako da ne stoji primedba načelnika gradske uprave da nismo bili zainteresovani za dobijanje informacija na drugi način. Pokušali smo da zakažemo razgovor sa gradonačelnikom, telefonskim putem, ali nismo dobili odgovor. Vrlo rado bi naši predstavnici otišli u Gradsku upravu da čuju objašnjenje i vide dokumentaciju, kad god načelnik gradske uprave ima vremena neka nas pozove“- navodi ovo udruženje.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend