Društvo

Udruženje „Osmi dan“ proslavilo svoj osmi rođendan

FOTO:Boom93/N.Stojićević
Udruženje

Udruženje „Osmi dan“ osnovano je 12. maja 2014. godine u Požarevcu. Kroz osam godina postojanja, članovi udruženja na čelu sa predsednicom Nevenkom Gajić, udruženim snagama uspeli su da probude svest građana o postojanju populacije sa L-Down sindromom, uključe nove roditelje, čija deca žive sa ovim stanjem u udruženje, poboljšaju socijalni status članova i zajedno pokažu da različitost nije strašna.

Danas su zajedno sa članovima Udruženja, roditeljima i prijateljima proslavili svoj rodjendan.

Baner Boom93 Android aplikacija

Prema rečima Nevenke Gajić, predsednice ovog Udruženje, ne bi mogli da funkcionišu da nije medija, koji pomažu u promovisanju, i njihovih saradnika radioničara, koji kroz projekte lokalne samouprave veoma kvalitetno i srčano rade sa decom na stimulaciji, socijalizaciji, koncentraciji, dakle svemu onom što je potrebno da funkcionišu iole samostalno i da im život bude kvalitetniji, bolji i sadržajniji.

“Svaka starosna kategorija donosi po jedan novi izazov koji treba da se reši kao što je polazak u vrtić, školu, adaptacija na školske dane, adaptacija posle školovanja, upis u srednju školu i zapošljavanje. To su pitanja koja u hodu rešavamo u udruženju i živimo život kao svaka porodica – jedan dan je sunčan, drugi oblačan, treći kišovit, padamo i dižemo se”, navela je Gajić.

Nakon osam godina postojanja Udruženje ima 19 članova uzrasta od dve i po do 40 godina.

U narednom periodu očekuje ih realizacija projekata koje finansira lokalna samouprava.

Očekuju nas muzička, šahovska i kreativno – stimulativna proizvodna radionica. Ove godine nosilac smo projekta sportsko-rekreativne stimulativne radionice kojom će biti obuhvaćena sva udruženja, odnosna sva deca sa smetnjama u razvoju“, zaključila je Gajić.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi. Podrži Boom93

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend