Društvo

Udruženjima iz nerazvijenih opština 15 miliona dinara, novac i za dva iz Kučeva

kučevo centar
Foto/T.S. Kučevo centar
Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština doneo je odluku o dodeli 15 miliona dinara za Program finansiranja projekata od javnog interesa, koje će realizovati udruženja sa teritorija nedovoljno razvijenih opština u 2022. godini.

Odluka je doneta za 48 udruženja iz 44 nedovoljno razvijene opštine, koja su ispunila sve uslove i kriterijume koji podrazumevaju reference projekta, ciljeve, budžet, kompetencije projektnog tima, prethodno iskustvo udruženja u oblasti za koju se konkurisalo.

Novac je dodeljen i udruženjima sa teritorije opštine Kučevo. Udruženju građana “Kučevačka inicijativa”, dodeljeno je 350.000 dinara za projekat “Biraj I recikliraj”, a isti iznos dobilo je i Udruženje “Srebrne carice” za projekat “Društveno I ekonomski snažnija žena u ruralnom području”.

Pored dva udruženja iz Kučeva koja su dobila novac, projekti još dva su odbijeni, iz Kučeva I Golupca. Udruženja sa teritorije drugih opština braničevskog okruga nisu aplicirala za ovaj projekat.

Podsetimo u grupu nedovoljno razvijenih opština spadaju sve opštine okruga, osim Velikod Gradišta.

Pojedinačno dodeljena sredstva po projektu su u iznosu od 150 do 450 hiljada dinara i mogu se koristiti samo namenski za konkretan projekat. Udruženja će sa Kabinetom ministra potpisati ugovore u kojima će biti definisana međusobna prava, obaveze i odgovornosti ugovornih strana.

Udruženja su aplicirala sa projektima iz oblasti podrške u zapošljavanju, rodne ravnopravnosti, inkluzije dece i omladine sa smetnjama u razvoju, podizanju svesti o zdravim načinima života, zaštiti životne sredine, podrške razvoju preduzetništva, očuvanja kulturne baštine, digitalne bezbednosti, kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend