Društvo

Ugradnja behaton ploča do škole i rekonstrukcija ulice za stanovnike Busija

Foto: Jovana Todić Đurđević

Foto: Jovana Todić Đurđević

Grupa ponuđača firme “Neimar put” i „Elmont gradnja“ izvodiće radove u ulici 6. ličke divizije u Požarevcu. Ugovor je dodeljen na iznos od 96.326.426,72 miliona dinara bez PDV-a.

Prva javna nabavka za izvođenje radova u ulici 6. ličke divizije u Požarevcu je obustavljena. Tada su javila dva ponuđača, grupa Elmont gradnja i Neimar put i jedna samostalna ponuda Preduzeća za puteve. Obe ponude su prelazile procenjenu vrednost nabavke. Preduzeće za puteve“ ponudilo je iznos za skoro 34, 5 miliona viši od procenjene vrednosti nabavke.

Procenjena vrednost nabavke je bila oko 75 miliona dinara, bez PDV-a.

Nova javna nabavka uspešno je sprovedena, a povećan je iznos procenjene vrednosti sa 75 miliona na blizu 97 miliona dinara bez PDV-a. Pristigle su tri ponude. Dve su ocenjene kao neprihvatljive.

Radovi podrazumevaju prvu fazu rehabilitacije ulice 6. ličke divizije u dužini od oko 1000 metara, odnosno od ulice Moše Pijade do osnovne škole „Desanka Maksimović“.

Planira se, između ostalog,ugradnja behaton ploča na ulazu Osnovne škole.Biće zasađeno postavljeno 125 sadnica lovor višnje i 17 sadnica javora. Radovi podrazumevaju postavljanje usporivača brzine, odnosno gumenog „ležećeg policajca“, kao i saobraćajnih znakova.