Društvo

Ukidanje male mature: Ko bi bio oštećen, a ko „profitirao“?

Boom93/arhivska fotografija
Iako se mala matura u osnovnim školama u Srbiji sprovodi više od decenije, nema godine, a da se pred početak testiranja u pojedinim medijima i na društvenim mrežama ne pojavljuju napisi da je treba ukinuti i da je reč o bespotrebnom maltretiranju dece.

Ispit koji bi već trebalo da bude prihvaćen kao jedna od uobičajenih stepenica ka prelazu u srednju školu poistovećuje se sa paklom, a u prvim redovima onih koji su za ukidanje završnog ispita su roditelji odličnih đaka. Jer, upravo njima i njihovoj deci najviše odgovara da se u srednju školu upisuje samo na osnovu ocena iz osnovne.

Kada bi tako bilo onda bi mesta u najatraktivnijim srednjim školama zauzeli odlikaši sa svim peticama, a deca sa ponekom četvorkom, jako vrlo dobri, a da ne pominjemo ostale đake sa slabijim uspehom, morali bi da se zadovolje profilima i srednjim školama koje najbolji đaci nisu hteli da upišu.

A da li je baš reč o najboljim učenicima možete pročitati na portalu lista Danas.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend