Društvo

Ukinuto rešenje kojim se Dijani Hrkalović ukida kućni pritvor i nošenje nanogice

Foto: N1/printscreen

Foto: N1/printscreen

Apelacioni sud je ukinuo rešenje kojim je Veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, početkom juna, odlučilo da Dijani Hrkalović, bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova, ukine meru kućnog pritvora i obavezu nošenja nanogice i dozvolilo joj da se brani sa slobode, saznaje FoNet.

Rešenje je odlukom sudija Apelacije vraćeno Višem sudu na ponovno odlučivanje.

Izvor FoNeta iz Apelacionog suda nije precizirao šta su sudije navele kao razlog za takvu odluku, ali pretpostavlja da je razlog to što Hrkalovićeva, koja je optužena za trgovinu uticajem, svojim istupima u javnosti ometa sudski postupak.

Pritvor se ukida kada ne postoji opasnost da će optužena osoba ometati sudski postupak koji je u toku.

Pre nego što je rešenje Višeg suda da Hrkalovićeva skine nanogicu postalo pravosnažno, ona je u javnosti počela da daje intervjue sa informacijama koje se značajno razlikuju od onih koje je iznela u sudnici.

Pošto je Viši sud Hrkalovićevoj ukinuo pritvor, doneta je blaža mera zabrane napuštanja Beograda, a istovremeno joj je i privremeno oduzet pasoš.

Hrkalović je imala obavezu da se svakog ponedeljka javlja u policijsku stanicu na Voždovcu. Bivša državna sekretarka u kućnom pritvoru se nalazila malo duže od dva meseca, a pet meseci pre toga bila je u klasičnom pritvoru.