Društvo

Unija poslodavaca predlaže formiranje kriznog štaba za privredu

Predstavnici Unije poslodavaca Srbije (UPS) poručuju da bi Krizni štab za zaštitu od pandemije trebalo da se bavi medicinskm problemima, dok bi probleme privrede trebalo da rešava posebno telo. Objašnjavaju da su mere Kriznog štaba poslodavcima često bile nejasne, pa su im stvarale brojne probleme i nedoumice.

Prema mišljenju predstavnika UPS, krakoročne mere koje se donose zbog zaštite od pandemije koronavirusa više nisu dovoljno efikasne, pa je priredi za dalji opstanak potrebna ozbiljnija dugoročna strategija.

„Ovo već izgleda kao jedno stanje u kojem ćemo živeti, moramo da se snađemo, da reagujemo, organizujemo poslovanje i život“, smatra predsednik Izvršnog odbora UPS Andreja Brkić.

On kaže da je trenutna forma u kojoj postoji Krizni štab za zaštitu od pandemije neodrživa, kao i da bi on trebalo da se bavi pitanjima poput vakcinacije i približavanjem ostalih informacija iz oblasti medicine.

Brkić je poručio da bi u rešavanje aktuelnih ekomonskih pitnja trebalo da se uključi i Fiskalni savet, sa dobrim predlozima za aktuelnu situaciju u privredi.

Svetlana Budimčević, direktorka Sektora za pravne poslove i socijalni dijalog UPS, kaže da privredi treba da se pomogne finansijski, operativno, kao i sa ciljem da se podstakne njen dalji razvoj.

„Privreda želi da radi, niko nije osnovao preduzeće da bi živeo od državne pomoći“, napominje Budimčević.

Prema njenim rečima, neophodno je da ne stoji proizvodnja, kao i da funkcioniše sekor usluga i dodaje da su među najugroženijim privrednim granama ugostiteljstvo i turizam.

„Na sve moguće načine ugostiteljskim objektima i tržnim centrima treba omogućiti da rade, uz zaštitne mere“, napominje Budimčević.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend