Društvo

Uništene ljuljaške i klupa na igralištu (FOTO)

Foto: S. LIsac
Na dečijem igralištu, na uglu ulica Nemanjina i Jug Bogdanova, uništene su ljuljaške i klupa. Stanje na igralištu je takvo da roditelji ne bi trebalo da dovode decu, jer je nebezbedno. Nadležni bi trebalo da igralište stave van upotrebe, sve dok prostor ne bude siguran za igru.

Oštećeni rekviziti na igralištima nisu retka pojava. Svakodnevno se nešto polomi, izvali, a to, kako primećuju građani, uglavnom rade deca starijeg uzrasta, odnosno tinejdžeri koji uništavaju mobilijar na mestima gde se igraju mališani. Uništene sprave predstavljaju opasnost za decu.

Održavanje, obnova i sanacija igrališta obavlja se kroz redovno godišnje održavanje. Nadzorni organ sprovodi redovan nadzor i obilazak igrališta i tom prilikom se izdaju nalozi za popravku svih oštećenja. Dečja igrališta u Požarevcu održava uslužna radnja “Libra” iz Salakovca, koja je ove godine zadužena za popravke, održavanje i zamenu oštećenih mobilijara, kao i opreme.

Nedavno je za Boom 93, Radomir Đorđević iz ovog preduzeća rekao da u obilasku igrališta skoro svakodnevno nailaze na uništene rekvizite i mobilijare. Sprave koje su predviđene za malu decu koriste tinejdžeri koji se iživljavaju na dečijim rekvizitima. Sedne njih nekoliko na ljuljašku i ostale sprave  i vrlo brzo ih unište.

Đorđević rešenje vidi u postavljanju video nadzora.

Trenutno nijedno igralište nema video nadzor. Postavljeno je na igralištu između Pošte i Centra za kulturu, ali ne radi.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar