Društvo

UNS: Ministarstvo kulture za nekoliko dana raspisuje konkurse za sufinansiranje medijskih projekata

UNS
Ministarstvo kulture i informisanja završava tehničke pripreme za raspisivanje konkursa za sufinansiranje medijskih projekata i konkursi će biti raspisani za nekoliko dana, potvrdjeno je danas Udruženju novinara Srbije (UNS).

UNS u saopštenju navodi da su iz tog ministarstva kazali da će biti raspisano 10 konkursa, kao i prošle godine, ali i opredeljen isti iznos kao prethodne godine 310 miliona dinara.

„To su konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija; televizije; radio; internet medije i projekte koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosova i Metohije“, navodi UNS.

Dodaju da će biti raspisani i konkursi za medijske sadržaje na jezicima nacionalnih manjina, projekte namenjene osobama sa invaliditetom, pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona, organizovanje i učešće na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i za unapredjivanje profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja.

Ministarstvo od prošle godine raspisuje i konkurs za proizvodnju medijskih sadržaja koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar