Društvo

UNS: Policija da utvrdi ko je i po čijem nalogu blokirao vozilo N1

UNS
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je zbog pokušaja zastrašivanja ekipe TV N1 i traži da policija utvrdi ko je i po čijem nalogu na izlasku iz industrijske zone Zrenjanina juče automobilom preprečio put vozilu u kom su se nalazili novinarka i snimatelj, fotografisao ih telefonom i posle nekoliko minuta omogućio im prolaz.

Očekujemo brzu policijsku istragu i pratićemo odgovor nadležnih u okviru Stalne radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara i Vladine Radne grupe za bezbednost novinara, poručili su iz UNS u saopštenju.

Direktor vesti televizije N1 Igor Božić ispričao je za UNS šta se dešavalo novinarki Кseniji Pavkov i snimatelju Aleksandru Milanoviću i naveo da je novinarka snimila osobu koja ih je zaustavila.

U UNS ističu i da novinarska ekipa N1 nije mogla juče da priđe barakama u kojima su smešteni radnici iz Vijetnama, iako prethodna dva puta nije bilo smetnji, te da ih je tom prilikom privatno obezbeđenje onemogućilo da priđu.

Božić je rekao da će N1 nadležnima prijaviti ovaj slučaj i da se radi o zabrani slobode kretanja, jednom u nizu incidenata u poslednjih nedelju dana, navodi UNS.

U tom udruženju podsećaju da su u junu ove godine protestovali zbog ometanja snimanja televizijskoj ekipi Njuzmaks adrija ispred fabrike guma Linglong koja se gradi u okolini Zrenjanina.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend