Društvo

Uska i strma ulica problem stanara Slobodarske

Foto: S. LIsac
Uzak put i šiblje sa strane svakodnevno otežavaju kretanje pešaka i automobila u Slobodarskoj ulici, koja se nalazi pored Čačalice. Osim što je uska, ova ulica je i strma i nema trotoar.

Slobodarska ulica duga je skoro 1500 metara i u njoj ima oko 200 kuća. Ukoliko se krećete automobilom kroz nju, nailazite na mnoge prepreke. Jedna od većih je što je ulica prilično uska i dva vozila ne mogu da se lako mimoiđu, te je otežano kretanje automobila. Nema trotoara za pešake.

Stanar ove ulice koji je želeo da ostane anoniman kaže da je prolazak kroz ovu ulicu opasan iz nekoliko razloga. Najpre, svakodnevni ulazak ili silazak niz ulicu mnogo više oštećuje automobile, a sa strane je ograda iz koje viri visoko rastinje koje se mora vešto izbegavati kako ne bi oštetilo limariju auta.

Veliki problem je u zimskom periodu, kada je sneg ili kiša, potoci se slivaju niz ulicu. Ako se neko parkira sa strane, to je bonus prepreka.

Ne zna se da li ovde mogu proći vatrogasna ili kola hitne pomoći.

Član gradskog veća, Vladimir Petrović kaže da Slobodarska ulica nema kompletnu infrastrukturu. U pojedinim delovima ulice nema fekalne i kišne kanalizacije.

Kada se to završi, onda se kreće u asfaltiranje prvo tih krakova, pa onda kompletne ulice”, rekao je Petrović i dodao da će se proširiti oni delovi ulice koji mogu da se prošire, s obzirom na to da je sa druge strane Čačalica u koju ne mogu da zalaze. “Videće se tehničko rešenje, ako postoji mogućnost da se proširi ulica. Ako ne, onda će ići samo rekonstrukcija kolovoza”, rekao je on.

Pogledajte snimak.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

4 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ulica je dovoljno siroka na pocetku, a posle je njih 90% izaslo sa svojim dvoristima na istu, a dobar deo njih i sa kucama, To treba resiti i eto dovoljno prostora.Naravno od toga nema nista posto u ovoj kasabi gradske sluzbe ne rade svoj posao, a clanovi gradskog veca daju nebulozne izjave.

  • re, kasaba, gresis pokojni Bucic koji je rukovodio Cacalicom je taj koji je permanentno suzavao ulicu,pomerajuci stubove ograde i tako prosirivao park. Inace barem treba napraviti normalnu ogradu, a ne bodljikava zica i trnje.

  • @kasaba
    To je u donjem delu ulice tačno, ali je od početka uzbrdice Čačalica izašla dva metra na put i to je poznato već 30 godina.
    Zašto tačno grad ne može da natera Čačalicu da vrati ogradu, to je pravo pitanje.

    Inače, infrastrukture nema u celoj ulici, zato što je kad god je nešto rađeno, rađeno samo do pola uzbrice ili eventualno do njenog kraja. Tako je i sa kanalizacijom i gasom, jedino vode ima kroz celu ulicu, i to samo zato što su ljudi koji žive u gornjem delu, sami platili dovođenje početkom devedesetih.

%d bloggers like this:
Send this to a friend