Društvo

Uskoro javni poziv za firme koje će Požarevljanima menjati stolariju, ugrađivati solarne panele i izolaciju?

FOTO:Ilustracija/Pixabay
Za programe energetske efikasnosti grad Požarevac je još u martu od Ministarstva rudarstva i energetike dobio 7,1 milion dinara. Iz budžeta grada je izdvojena identična suma, tako da će grad za sufinansiranje u narednom periodu koristiti 14,2 miliona dinara.

Građani će imati mogućnost da se prijave za zamenu stolarije, kupovinu kotlova, kao i za sanaciju fasade.

Međutim, kako je ovaj novac obezbeđen još u martu, Boom93 je proveravao dokle se stiglo sa formiranjem komisije, ali i sa javnim pozivima kako firmama, tako i građanima koji žele da se prijave za zamenu stolarije ili obnovu fasade.

Kako nam je rečeno u Odeljenju za komunalne delatnosti i energetiku, fomirana je komisija od strane ljudi koji imaju sertifikate za energetsku efikasnost.

“Komisija se juče saglasila oko konačnog nacrta javnog poziva za privrevredne subjekte i to je poslato u Ministarstvo rudarstva i energetike, a kako smo u stalnom kontaktu sa njima pretpostavljam da će nam ubrzo odgovoriti, tako da se nadamo da će u toku sledeće nedelje biti objavljen poziv za firme”, rekla je Ivana Perišić rukovodilac odeljenja za komunalne delatnosti i energetiku.

Kako je ranije rekla Perišić, sredstva su dobijena od Ministarstva rudarstva i energetike, tako da se svaki uslov diktira od strane istog, a Gradska uprava svaki korak koji preduzima u okviru procedure mora da šalje Ministarstvu na saglasnost, a tek nakon toga da se planovi usvajaju na Gradskom veću.

“Iz Ministarstva su rekli da očekuju da se pre letnjih meseci krene u potpunu realizaciju ovog projekta. Međutim, ništa ne možemo dok oni ne odobre svaki korak, pod potpunom kontrolom Ministarstva je sprovođenje ove procedure”, zaključila je tada Perišić.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend