Društvo Ekonomija

Uskoro kreće sanacija nadvožnjaka u Hajduk Veljkovoj i Bože Dimitrijevića

Foto/T.S. nadvožnjak u Hajduk Veljkovoj
Tokom narednih dana očekuju se pripremni radovi na sanaciji nadvožnjaka iznad pruga u Bože Dimitrijevića i Hajduk Veljkovoj. Radovi na rekonstrukciji kreću kada „Infrastruktura Železnice Srbije“ odrede nadzor i tada će se odrediti regulacija drumskog i železničkog saobraćaja. Sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Požarevca.

Gradska uprava Požarevac sprovela je javnu nabavku za sanaciju betonskih nadvožnjaka koji se nalaze iznad pruge Požarevac – Majdanpek, u ulicama Bože Dimitrijevića i Hajduk Veljkovoj.

Po rečima Vladimira Petrovića, člana gradskog veća zaduženog za komunalnu infrastrukturu i urbanizam, za nekoliko dana se očekuje početak pripremnih radova na sanaciji betonskih nadvožnjaka u gradu.

Čekali smo oko četiri meseca  na saglasnost „Infrastrukture železnice“ za izvođenje radova, zato je i došlo do kašnjenja početka radova. Imamo sredstva i izvođače ali smo čekali saglasnost na projekat. Po nalogu koji dobijemo od njih odredićemo način sprovođenja radova, odnosno regulaciju drumskog i železničkog saobraćaja,“ – kaže Petrović u izjavi za Boom 93.

Foto/ T.S. nadvožnjak Hajduk Veljkova ulica

Nadvožnjak iznad pruge u Hajduk Veljkovoj

Prema specifikaciji radova planirano je da se teren očisti od korova i rastinja, kao i da se uklone stare betonske i čelične ograde,kao i da se sruši betonska pešačka staza. U planu je da se izradi novi trotoar  približne širine 90 cm, kao i da se saniraju veća i manja oštećenja na masivnim stubovima, da se postavi nova ograda i da se zamene nosači instalacija. Procenjena vrednost za ovu partiju iznosi 2. 098, 490 dinara.

Foto/T.S. nadvožnjak Hajduk Veljkova

Za poslove sanacije nadvožnjaka u ulici Hajduk Veljka radovi su ugovoreni sa  firmom “Jović gradnja” iz Požarevca. Posao je ugovoren 2 074 020 dinara bez PDV-a. Ovo preduzeće bilo je jedini ponuđač na nabavci.

Foto/T.S. nadvožnjak u Bože Dimitrijevića

Nadvožnjak iznad pruge u ulici Bože Dimitrijevića

Na nadvožnjaku u ulici Bože Dimitrijevića planirano je da se prvo očisti teren od korova i rastinja, a nakon toka da se ukloni čelična ograda. Takođe ovim radovima planirano je i struganje asfaltnog sloja, od 5 cm,uklanjanje stare odbojne ograde, izrada habajućeg sloja asfalta do 5cm, ručno pikovanje pešačke staze kao  i betoniranje pešačke staze. Između ostalog biće postavljena nova ograda kao i nova zaštitna odbojna ograda. Procenjena vrednost ovih radova iznosila je 1. 023, 497 dinara.

Foto/ nadvožnjak u Bože Dimitrijevića oštećena ograda

Kao i u prvoj partiji posao sanacije poveren je preduzeću “Jović gradnja” iz Požarevca. “Jović gradnja” je ovaj posao dobila za 1 010 760,90 dinara bez PDV-a.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Da ovde neko ima mozak ko što nema, proširio bi prvi most skroz do ivice, bez pešačke staze JER PORED IMA DRUGIH MOST ZA PEŠAKE!

%d bloggers like this: