Društvo

Požarevljanka u akciji „1001 besplatno šminkanje“:Matura je prilika da zablistaš

Foto/T:S. Tanja Marković make up artist
U okviru akcije „1001 besplatno šminkanje“ za maturanktinje srednjih škola koju organizuju Jasmin parfimerije tokom maja meseca jedna od predstavnica ovog zanimljivog projekta za grad Požarevac je i Tanja Marković uspešan make up artist. Akcija traje od 10. do 23. maja a maturantkinje srednjih škola dobijaju na poklon besplatno šminkanje i priliku da ih šminkaju vrhunski make up artisti.

Svečanosti  kakva je  matura odlična su prilika da zablistate u svečanoj  i najlepšoj haljini ali i da napravite posebnu frizuru i našminkate se lepo. Nakon odabira cipela i haljine za ovu priliku na red dolaze mali, ali važni  detalji kao što su frizura i šminka za maturu. Tada šminkeri uzimaju čarobne četkice i boje u ruke i svojim znanjem i umećem istaknu ono najlepše na vama.

Foto/Tanja Marković Make up studio

Kako je Tanja počela i kako se  našla u svetu lepote i make up-a i šta je bila motivacija da krene ovim putem saznaćete u intervjuu koji je Boom93  uradio sa ovom mladom, uspešnom i kreativnom Požarevljankom. Studirala je francuski jezik i književnost ali kako to obično u životu biva, put vas često odvede na potpuno drugu stranu kao što je Tanju odveo u svet lepote i make up-a.

Mogu slobodno da kažem da se šminkanjem bavim od kada znam za sebe. Oduvek sam šminkala drugarice, komšinice, rođake. Međutim tada nisam mislila da bih time mogla profesionalno da se bavim. Studirala  sam francuski jezik i književnost međutim ljubav prema make up-u me je odvela u potpuno drugom pravcu. Šminkanjem se profesionalno bavim od  2014. godine.“- kaže Tanja.

Na pitanje da li se navike menjaju i da li je ovo zanimanje bilo traženo i ranije u vreme kada je počinjala da se ovim poslom profesionalno bavi, Markovićeva kaže da šminkanje nije bilo tako popularno i ove usluge su se koristile u mnogo manjoj meri nego danas.

Foto/ Tanja Marković  šminkanje mlade za venčanje

Podsetiću vas da pre desetak godina privatna šminkanja nisu bila ni približno toliko popularna. Na primer za svadbu su se šminkale mlada i eventualno kuma a danas se za takve prilike šminka većina ženskih zvanica.“-ističe ona.

Pored toga što je uspešna u svom poslu, Tanja je  udata  i mama  je dva dečaka. Kako uspeva da uskladi svoje privatne i poslovne obaveze?

„Nije lako uvek uskladiti sve privatne i poslovne obaveze,ali se trudim da nađem balans. Svakako neko ko se bavi ovim poslom mora da računa sa tim da vikend uglavnom neće provoditi sa porodicom i prijateljima, ali zato radnim danima imamo dovoljno vremena za odmor.“- naglašava Tanja.

Da bi se postigao određeni uspeh u ovom poslu po njenim rečima, potrebno je mnogo više od završenog tromesečnog kursa šminkanja i punog kofera šminke. Potrebno je mnogo odricanja, učenja, konstantnog rada na sebi, ulaganja i usavršavanja. Pre svega potrebna  je velika ljubav prema šminkanju i ženskoj lepoti uopšte.

Foto/ T.S. Boom93

Ja lično uživam u svakom šminkanju i vrlo često mi se dešava da devojka koju šminkam prokomentariše kako vidi dok je šminkam koliko uživam u tome. Šminkanju pristupam  veoma individualno jer je najvažnije da se šminka prilagodi kako licu tako i senzibilitetu te osobe ali i prilici. Naravno ne treba da zaboravimo da smo najleše takve kakve jesmo prirodne ali za posebne prilike je potrebno da zablistamo, a profesionalni šminkeri znaju kako.“- ističe Tanja Marković.

U šminkanju ima puno različitih stilova, tako i  svaki šminker ima svoj prepoznatljiv stil šminkanja. Danas mlade devojke dosta znaju o šminkanju i jako lepo umeju i same da se našminkaju. Mnogo toga može da nauči i putem youtuba. Međutim za neke posebne prilike jako je važno da šminka traje 12 sati i duže a matura je recimo jedan takav dan.

Foto/ PROMO JASMIN

Jako je važno da šminka bude postojana i kvalitetna jer kada se završi šminkanje devojka treba da se prepusti događaju bez potrebe da proverava i popravlja šminku. Matura je posebna prilika kada devojka treba da zablista.Zahvaljujući društvenim mrežama prvenstveno instagramu preko koga se mi predstavljamo svojim klijentima oni mogu da vide koji stil mi negujemo i šta od nas mogu da očekuju.“- dodaje Markovićeva.

Kako je došlo do saradnje  sa Jasmin parfimerijom?

Saradnja sa Jasmin parfimerijom počela je prošle godine na moje veliko zadovoljstvo. U planu imamo puno zanimljivih projekata. Jedan od njih je 1001 besplatno šminkanje u kome Jasmin parfimerije poklanjaju maturantikanjama srednjih škola šminkanje u kojima imaju priliku da isprobaju neki od omiljenih make up trendova u Jasmin parfimerijama u Kragujevcu, Čačku, Nišu, Valjevu, Novom Sadu, Beogradu i Požarevcu. U Požarevcu ćemo maturanktinje šminkati moje koleginice Ivana Canić,  Ana Marija Lazarević i ja.“

jasmin parfimerije
Foto/ PROMO JASMIN

Posao Makeup artist-a  je na prvi pogled  prelep,  umeće šminkanja i čitav  taj rad  se vidi na senzacinalnim  fotografijama, a pored toga  što imaju priliku da rade sa divnim ženama koje ulepšavaju  za važne prilike u njihovim životima veoma je važno da zaista budu posvećeni ovom poslu i konstantno prate trendove i uče novine.

Najveća motivacija i ono što me konstantno puni pozitivnom energijom je zadovoljstvo koje vidim na licu klijentkinje kada doprinesem tome da ona bude oduševljena sobom tog dana  i da blista.-zaključuje Tanja Marković.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Odličan članak,odlična akcija! Bravo za kompaniju Jasmin i g-đicu Marković!

%d bloggers like this:
Send this to a friend