Društvo

Uvođenje vanredne situacije i u Požarevcu?

Stručno operativni tim koji čine predstavnici svih zdravstvenih ustanova u Gradu Požarevcu predložiće gradskom Štabu za vanredne situacije uvođenje vanredne situacije Požarevcu zbog situacije sa koronavirusom, saznaje Boom 93.

U situaciji kada su zdravstveni kapaciteti u zemlji prepunjeni, a bolnički kreveti u kovid bolnici u Požarevcu popunjeni obolelima iz drugih mesta, rizična je pojava novoobolelih u većem broju u gradu. Stručni tim u Požarevcu se složio da se mere koje je predložio republički krizni štab za područje čitave države, a koje će početi da važe od sutra, dosledno primenjuju u Požarevcu.

U razgovoru sa novinarom Boom 93, direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, Ana Jovanović je rekla da je tačno da trenutno nema većeg broja obolelih u Požarevcu, ali i dodala da se čeka oko 150 rezultata uzorkovanja na kovid iz samog grada od prošle nedelje.

Ona je ocenila da je neverovatno da se pored svih preporuka vezanih za prevenciju od koronavirusa dogodi nastup folk pevača Đanija tokom vikenda u Požarevcu kome je prisustvovao veliki broj mahom mlađih ljudi.

Nešto ranije, direktor bolnice u Požarevcu Danko Nikolić je u razgovoru sa novinarom Boom 93 taj događaj ocenio kao veoma problematičan.

Inače, pomenuti folk pevač je u Požarevcu nastupao u subotu u jednom ugostiteljskom objektu, a više različitih osoba sa kojima smo razgovarali tvrdilo je da je tom događaju na otvorenom prisustvovalo nešto više od 1.000 ljudi.

red ispred kovid ambulante foto: T.Spasojević

U ovom trenutku zavod u Požarevcu još uvek nema rezultate za oko 600 uzoraka od prošle nedelje iz Braničevskog i Podunavskog okruga, izjavila nam je danas direktorka Ana Jovanović. Ona je rekla da ima informaciju da laboratorija „Vatreno oko“ ponovo radi, ali da se za sada ne zna kada će biti dostavljeni rezultati ranijih uzorkovanja.

Zavod je danas saopštio rezultate uzoraka uzetih ovog utorka u kojima je i deo rezultata i od ponedeljka. Novozaraženih je 10. Po tri u Velikoj Plani i Smederevu, dvoje u Petrovcu na Mlavi i po jedna osoba u Gradu Požarevcu i opštini Žabari.

U poslednja 24 sata uzorkovano je 96 osoba iz Podnavskog i 91 osoba iz Braničevskog okruga.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend