93 sekunde Društvo

Vašar u Požarevcu: Luna park na novoj lokaciji, odmor i kupovina po nižim cenama (FOTO+VIDEO)

FOTO: Boom93/M. Veljković
Ivanjdanski vašar u Požarevcu se i ove godine održava od 6. do 8. jula oko Sportskog centra Požarevac.

Tezge su kao i ranijih godina postavljene u ulicama Lole Ribara, Ilije Gojkovića, kao i u delu Partizanske i Stiške ulice, dok je luna park po prvi put postavljen u delu Bambi parka koji je u vlasništvu Grada, jer se na prostoru koji je ranije bio predviđen za luna park izvode radovi na izgradnji Atletskog stadiona.

FOTO: Boom93/M. Veljković

Drugi deo Bambi parka, odmah pored vašarišta, koji je u privatnom vlasništvu ostaje za sada nesređen. Čitav prostor je zarastao u korov i kao takav dočekuje sve posetioce ovogodišnjeg vašara.

Ove godine u luna parku za vožnje su dostupni automobili na sudaranje, tvister, škorpion, kamikaze, brodić, kuća straha, ringišpil i druge sprave za zabavu. Cene vožnji na vašarištu su u rasponu od 100 do 300 dinara, a za većinu kupljenih karta dobija se i novi fiskalni isečak.

FOTO: Boom93/M. Veljković

Posetioci vašara mogu da kupe garderobu, obuću, veš, zavese, tepihe, kao i nameštaj i predmete domaće radinosti. Cene garderobe su poprilično ujednačene. Par tanjih čarapa i donjeg veša je 50 dinara, novopazarske farmerice su od 500 dinara, pa naviše, a ženske letnje haljine mogu se kupiti po ceni od najmanje 500 dinara. Kopije majica svetki poznatih brendova na vašaru u Požarevcu mogu se pazariti po ceni od 400 dinara, najniža cena šorceva je 250, dok se dečije igračke mogu pazariti za od 100, pa i do 3.000 dinara.

Posetioci sa kojima smo neformalno razgovarali kažu da su na vašar došli da odmore i da pazare, najčešće donji veš, majice i farmerke koje kako kažu su dosta jaftinije nego u radnjama.

FOTO: Boom93/M. Veljković

Jedan od problema na koji su se žalili vlasnici radnji u ulici Lole Ribara, ove godine je delom rešen. Ispred većine objekata ostavljen je prazan prostor kako bi kupci mogli da priđu radnjama.

Najčešći problem i prodavaca i posetilaca jesu toaleti, koji su ove godine postavljeni na nekoliko lokacija na vašarištu, ali nisu obeleženi putokazima, te ih posetioci teško mogu pronaći.

FOTO: Boom93/M. Veljković

Podsetimo, tokom 2020. godine vašar nije održan zbog situacije sa koronavirusom i nepovoljne epidemiološke situacije u gradu. Prema procenama, sedmojulski vašar u Požarevcu, pored šabačkog i negotinskog jedan je od najvećih u Srbiji. Prodavci obično u Požarevac dolaze sa smederevskog vašara koji prthodi požarevačkom.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend