Društvo

Veliko Gradište dodelilo novac za projekte šest medija u vrednosti od 1,2 miliona dinara

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Predsednik Opštine Veliko Gradište doneo je rešenje o raspodeli sredstava iz budžeta opštine za projekte kojima se ostvaruje javni interes u oblasti javnog informisanja.

Na osnovu rešenja, sa ukupno 1,2 miliona dinara biće podržani projekti šest medijskih kuća.

Najviše novca dobilo je Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu SAT TV za projekat „Na obali Dunava“, 500.000 dinara.

350.000 dinara dobilo je preduzeće Mlava medija iz Petrovca na Mlavi za projekat „Kulturno nasleđe Velikog Gradišta u turističkoj ponudi“.

Po 100.000 dinara dobile su tri medijske kuće iz Požarevca, Privredno društvo Boom93 za projekat „Veliko Gradište u fokusu“, Preduzeće „Presenting Media“ za projekat Mističnim stazama Velikog Gradišta, kao i Novinsko-izdavačko privredno društvo “Reč Naroda” kome je odobren projekat pod nazivom „Kulturno-umetničko lice Velikog Gradišta.

Najmanje novca 50.000 dinara dobilo je preduzeće NM Video Production d.o.o. za realizaciju projekta „Školski i omladinski sport opštine Veliko Gradište“.

Komisija je odlučila da ne podrži 5 medijskih projekata i to projekte Društva za spoljnu i unutrašnju trgovinu SAT TV, PD Raven vision, Maxima Cherry d.o.o, Preduzeća „Naš glas“ iz Smedereva i Urban grada.