Društvo

Vidoje Vukašinović novi savetnik ministra prosvete

Vidoje Vukašinović, nekadašnji direktor Poljoprivredne škole
Bivši direktor Poljoprivredne škole u Požarevcu, Vidoje Vukašinović, koji je ove godine otišao u zasluženu penziju, postao je savetnik ministra prosvete Branka Ružića.

Kako je za Boom93 rekao Vukašinović, Ministarstvo prosvete izrađuje Pravilnik o finansiranju srednjih škola koje u svom sastavu imaju učeničke domove, a on je zbog svog dugogdišnjeg iskustva koje je stekao kao direktor takve škole, pozvan da pomogne pri izradi istog.

„U Srbiji postoji 31 srednja škola koja u svom sastavu ima i domove učenika, tako da treba rešiti pitanje njihovog finansiranja, pa su mene pozvali da u naredna tri meseca pomognem u izradi tih pravilnika i da svoje iskustvo direktora škole sa domom učenika prenesem kako bi napravili valjan Pravilnik  i na taj način rešili i ovaj segment škola“, kaže Vukašinović.

Podsetimo, Vidoje Vukašinović, nekadašnji direktor Poljoprivredne škole u Požarevcu, otišao je sredinom ove godine u penziju nakon 40 godina radnog staža u ovoj školi.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend