Društvo

Viršle Wudy zaražene listerijom povlače se sa tržišta Srbije

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Wudy proizvodi zaraženi su listerijom i povlače se sa tržišta Srbije. To je saopštila Uprava za veterinu. &#8222;Od strane sistema za brzo obaveštavanje Evropske unije &#8211; RASFF dobili smo hitno obaveštenje da je proizvod u tipu barene kobasice brenda &#8222;Wudy&#8220;, uvezen iz Italije, kontaminiran bakterijom listerijom&#8220;, navode u saopštenju. <div class="storyBody"> <div class="innerBody"><span id="paragraph_1"></span> <div id="container-P3"> <div class="d-none d-xl-block textBanner text-center px-1 pb-3"></div> </div> </div> </div>

Kako se ističe, sprovodi se hitna kontrola uvoznih pošiljaka, čija će dalja distribucija biti zabranjena. „Proizvod koji je dospeo na tržište biće odmah povučen i neškodljivo poništen„, ističe Uprava za veterinu.
Bakterija listerija može, prema navodima Uprave za veterinu, da izazove trovanja hranom, „naročito kod osetljivih kategorija populacije“.
Po trenutnim informacijama u Srbiju je uvezena količina u pakovanjima od jednog kilograma, zatim 250 grama, 240 grama i 150 grama. Uprava za veterinu sprovodi hitnu kontrolu uveženih pošiljaka, čija će dalja distribucija biti zabranjena, a proizvod koji je dospeo na tržište biće odmah povučen i neškodljivo poništen„, navodi se u saopštenju.