Društvo

Viršle Wudy zaražene listerijom povlače se sa tržišta Srbije

Foto: Pixabay
Wudy proizvodi zaraženi su listerijom i povlače se sa tržišta Srbije. To je saopštila Uprava za veterinu. "Od strane sistema za brzo obaveštavanje Evropske unije - RASFF dobili smo hitno obaveštenje da je proizvod u tipu barene kobasice brenda "Wudy", uvezen iz Italije, kontaminiran bakterijom listerijom", navode u saopštenju.
Kako se ističe, sprovodi se hitna kontrola uvoznih pošiljaka, čija će dalja distribucija biti zabranjena. „Proizvod koji je dospeo na tržište biće odmah povučen i neškodljivo poništen„, ističe Uprava za veterinu.
Bakterija listerija može, prema navodima Uprave za veterinu, da izazove trovanja hranom, „naročito kod osetljivih kategorija populacije“.
Po trenutnim informacijama u Srbiju je uvezena količina u pakovanjima od jednog kilograma, zatim 250 grama, 240 grama i 150 grama. Uprava za veterinu sprovodi hitnu kontrolu uveženih pošiljaka, čija će dalja distribucija biti zabranjena, a proizvod koji je dospeo na tržište biće odmah povučen i neškodljivo poništen„, navodi se u saopštenju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend