Društvo

Više mogućnosti za zbrinjavanje pacijenata koji nemaju koronu

Foto: S.Lisac
Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar je rekao da se smanjuje broj novozaraženih i broj težih pacijenata. Kapaciteti u bolnicama u Srbiji su manje popunjeni. U požarevačkoj bolnici je trenutno oko 70 pacijenata.

Zlatibor Lončar je u jučerašnjoj poseti požarevačkoj bolnici rekao da se smanjuje broj novozaraženih od korona virusa, te dolazi do veće mogućnosti zbrinjavanja pacijenata koji nisu kovid pozitivni.

Smanjenje broja novozaraženih daje nam mogućnost da se više pozabavimo sa pacijentima koji nisu kovid pozitivni, koji su morali da čekaju sve ovo vreme, i jednostavno ponovo reformišemo sistem za pacijente koji moraju da se zbrinu, a koji nemaju koronu.

Apelovao je na ljude da budu odgovorni i se dase oni koji se nisu vakcinisali do sad vakcinišu.

V.d direktor bolnice Danko Nikolić rekao je da je trenutno u bolnici oko 70 pacijenata zaraženih koronom, a pre dva dana je bilo 10 prijema. Podsetio je da  bolnica prima pacijente iz celog okruga odnosno 8 opština , te da se još uvek ne zna kada će biti ukinuta crvena zona i da bi voleo da to bude što pre.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend