Društvo

Više od 120 zdravstvenih radnika Opšte bolnice na bolovanju, osoblje na ivici snage

U Opštoj bolnici Požarevac na lečenju je 185 pacijenata sa simptomima koronavirusa, dok je više od 120  zdravstvenih radnika na bolovanju. Iz ove ustanove apeluju na građane, jer je osoblje koje radi na ivici snage.
Foto: Boom93/MMV

„Situacija od jutros je nešto bolja u odnosu na juče kada je u bolnici bilo 200 pacijenata. Juče je bilo 30 otpusta, dok je noćas primljeno njih 15, ali situacija uopšte nije dobra. Primaju se uglavnom pacijenti sa teškom kliničkom slikom i mnogi od njih zahtevaju kiseoničku potporu ili moraju da idu na respiratore tako da ovo su pacijenti koji trenutno moraju da budu u bolnici i njihovo lečenje nije moguće u kućnim uslovima“, rekao je za RTS direktor bolnice Danko Nikolić.

On je apelovao još jednom ne samo na pacijente, već i na domove zdravlja da ne upućuju noću pacijente jer to stvara dodatne probleme i veoma je  teško rasporediti ih po težini kliničke slike.

U izolaciji su 52 zdravstvena radnika ove ustanove, dok je u bolnici trenutno šest zdravstvenih radnika na lečenju. Ono što prema rečima direktora još više pogoršava situaciju, je podatak da se više od 120 radnika nalazi na bolovanjima čekajući povratak na posao, dok su neki još uvek sa aktivnim oboljenjima, tako da to veoma otežava rad same bolnice.

Na ispomoć kolegama u bolnici su došli radnici iz drugih ustanova, pet lekara iz Doma zdravlja Požarevac, 12 medicinskih tehničara, po jednog lekara iz Doma zdravlja Žabari i Veliko Gradište i još četiri medicinske sestre iz ovih domova zdravlja.

„Na granici smo jer se svakodnevno povećava broj zaposlenih koji su pozitivni, a to sve otežava rad i remeti rasporede koje smo napravili“, naveo je Nikolić.

On je ponovo apelovao na građane da smanje druženja na minimum kako bi se lanac obolevanja prekinuo.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • A bre direktore, da si pametan ko što nisi, pa da lepo zatvoriš radnju, bolnicu, a na vrata okačiš obaveštenje.
    SVI KOJI IMAJU KORONU PRAVAC ZADRUGA ILI PAROVI NA LEČENJE.
    Ako još nisi primetio tamo niko nije ni zaražen a ni bolestan.
    I niko ne nosi masku i ne drže distancu.

  • Sve urnisano,bilo je za očekivati! Može da se reši problem,ali nema ko to da uradi! Nažalost,ovim problemima nije kraj,jer tek sada ide period prehlada,gripa,…a gde su hronični pacijenti koji nisu lečeni zbog „korone“! Samo nova strategija,ali…!

%d bloggers like this:
Send this to a friend