Društvo

Više od 357 miliona dinara za zapošljavanja u 89 lokalnih samouprava u Srbiji

Pixabay/Ilustracija
Za finansiranje mera aktivne politike zapošljavanja u 89 lokalnih samouprave ove godina će iz budžeta Srbije biti izdvojeno više od 357 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević danas je potpisala Odluku o učešću u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja predvidjenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja u 2021. godini.

„Ove lokalne samouprave su izdvojile 313 miliona dinara u te svrhe, što znači da će zajedničkim snagama za mere aktivne politike zapošljavanja biti izdvajeno 670 miliona dinara“, rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je podsetila da je Vlada u februaru ove godine usvojila Strategiju zapošljavanja za period 2021-2026. godine.

„Osnovni cilj tog strateškog dokumenta je omogućavanje stabilnog i održivog rasta zapošljavanja, koje je zasnovano na znanju i dostojanstvenom radu“, objasnila je ministarka.

Kako je dodala, broj lokalnih samouprava koje koriste podsticaje za zapošljavanje je sve veći, budući da ih je 2010. godine bilo 10, a poslednjih godina više pd 100.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović rekao je da je današnje potpisivanje odluke preduslov za niz sporazuma NSZ i lokalnih samouprava, koje dobijaju odredjeni deo sredstava iz budžeta za finansiranje lokalnih akcionih planova.

Martinović je ocenio da se udruživanjem sredstava lokalnih samouprava i NSZ postiže da bude zaposleno više ljudi u onim lokalnim samoupravama koje su politiku zapošljavanja prepoznale kao jedan od svojih prioriteta.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend