Društvo

Vlada donirala dva vozila hitne pomoći Domu zdravlja Veliko Gradište

Foto: SO Veliko Gradište
Vlada Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, a u okviru projekta "Hitan odgovor Republike Srbije na Kovid-19", opredelila je u ovoj godini za Dom zdravlja Veliko Gradište dva vozila hitne pomoći, i to TIP 1 (vozilo za prevoz pacijenata za hemodijalizu) i TIP 2 (sanitetsko vozilo).

Dr Ljiljana Stevanović, direktorka Doma zdravlja Veliko Gradište, izjavila je da je dobijeno sanitetsko vozilo opremljeno medicinskim aparatima i pratećom opremom najnovije generacije, između ostalog defibrilatorom sa monitorom za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, EKG aparatom i aspiratorom, što omogućuje da se transport najugroženijih pacijenata na dodatnu dijagnostiku ili lečenje iz Doma zdravlja Veliko Gradište u druge referentne zdravstvene ustanove u Srbiji obavi u potpunosti bezbedno i kvalitetno.

Što se tiče prevoza pacijenata na dijalizu u najbliži dijalizni centar u Opštu bolnicu Požarevac, biće daleko kvalitetniji i udobnijem u konfornom i klimatizovanom savremenom vozilu.

Direktorka Doma zdravlja, zaposleni ove zdravstvene ustanove kao i svi korisnici se zahvaljuju Vladi Republike Srbije i Ministarstvu zdravlja na vrednoj donaciji.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend