Društvo

Vlada Srbije dozvolila izvoz drvnih briketa

FOTO: Ilustracija/Pixabay
Vlada Srbije usvojila je danas Odluku o dozvoli izvoza drvnih briketa, koji su tom odlukom izuzeti od zabrane izvoza određenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za državu.

U prethodnim godinama najveći deo proizvodnje briketa plasiran je na tržište Evropske unije, s obzirom na to da je potražnja na domaćem tržištu mala, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas je usvojena i uredba kojom se vrši preraspodela u okviru sredstava opredeljenih za direktna plaćanja i kako se navodi, tom uredbom obezbeđuje se kontinuirana isplata podsticaja za premiju za mleko.

Na sednici je usvojen i peti periodični Izveštaj o sprovođenju okvirne Кonvencije za zaštitu nacionalnih manjina. Taj izveštaj odnosi se na period od 2017. do 2021. godine, ali su u njemu predstavljene i pojedine novine u zakonodavstvu usvojene nakon 2021. godine.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog zajedno će se pripremati za sprovođenje predstojećih izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend