Društvo

Vreme otežava uklanjanje preostalih cisterni kod Pirota

Ilustracija/pixabay

Ilustracija/pixabay

Vremenski uslovi otežavaju uklanjanje preostalih cisterni kod Pirota, što će, prema prognozama, biti završeno za dan ili dva.

U Pirotu je još na snazi vanredna situacija zbog uklanjanja preostalih cisterni sa amonijakom, dok pogoršani vremenski uslovi otežavaju radove na pruzi ekipama železnica Srbije i Bugarske.

Prognoze su da će preostale tri cisterne biti uklonjene za dan ili dva.

Tu su i neke nepredviđene okolnosti, ali ipak pojedini poslovi su obavljani i nisu prekidani ni tokom noći.

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić nada se da je najveća opasnost otklonjena u tom smislu što je najveći deo sadržine amonijaka iz cisterne broj 13 pretočen u auto-cisterne.

„Naravno, nije moglo sve da se pretoči, ali sa druge strane, postoji i mali element rizika prilikom podizanja ove tri cisterne. Kada to bude prošlo, onda možemo da kažemo da su rizici svedeni na minimum i da život može da nastavi da teče normalno”, ističe Colić.

Što se tiče kvaliteta vazduha, navodi da očitavanja pokazuju da je dobar i da urbano naselje nije u riziku, kao i da je sada na licu mesta sve u redu.

U „Železnicama Srbije” se nadaju da će saobraćaj na međunarodnoj pruzi Niš-Pirot biti uspostavljen sutra.

Nesreća na pruzi kod Pirota dogodila se 25. decembra prošle godine kada su iz šina iskliznula četiri od 20 vagona koji su prevozili amonijak.