Društvo

Vučić: Mladima do početka juna još po 100€

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će mladi od 16 do 30 godina dobiti još 100 evra državne pomoći krajem maja ili početkom juna.

Vučić je za televiziju Hepi kazao da je imao sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim, na kojem je dogovreno da mladi dobiju još jedan paket državne pomoći nakon izbora 3. aprila.

„Mladi mogu da računaju na najmanje još 100 evra do Vidovdana, dakle nakon izbora“, rekao je predsednik države.

Baner Boom93 Android aplikacija

Vučić je naveo da država time pokazuje da u vreme pandemije koronavirusa može da podstakne dodatnu potrošnju i investicije i dodao da je to način da ekonomski rast podigne na viši nivo.

Prema njegovim rečima, Srbija trenutno pregovara sa 92 investitora, a te investicije su vrednosti 7,3 milijarde evra i uključuju 35.000 radnih mesta.

„Prosečna plata veća 78 odsto“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je od 2011. godine prosečna plata u Srbiji povećana 78 odsto, te da danas iznosi u celoj Srbiji prosečno 610 evra.

„Lekari specijalisti 2011. godine primali su 609 evra, a danas 1.020, u crvenoj zoni 1.548. Sestre su imale veće povećanje, 2011. godine imale su 282 (evra), a sada za 85 odsto veću platu, i sad je 522 evra. U crvenoj kovid zoni setra ima platu 674 evra“, rekao je Vučić.

On je kazao da je u Srbiji trenutno rekordna zaposlenost, ali da nedostaju zanatlije.

Prema njegovim rečima, lekari se vraćaju u Srbiju, kako je naveo, i to najugledniji, a neophodno je naći način da se u državu vrate majstori i zanatlije.

„Plate u Srbiji će da rastu mnogo brže nego u Kanadi, Americi, Sloveniji, Nemačkoj“, rekao je Vučić i dodao da je pitanje trenutka kada će moći da vrati u Srbiju više onih koji su otišli.

Vučić je kazao da veruje da će u mandatu nove vlade prosečne plate biti do 1.000 evra, a penzije 500 evra do kraja mandata.

„Jedino što u tome može da nas poremeti je velika svetska kriza“, naveo je predsednik Srbije.