Društvo

Vučić otvara fabriku kompanije PKC u Požarevcu

N1 screenshot
Korporacija “Motherson” koja je većinski vlasnik kompanije PKC Wiring Systems sutra svečano otvara fabriku u Požarevcu, a kako Boom93 saznaje fabriku će otvoriti predsednik Aleksandar Vučić.

Da li je ove investitore najavljivao Vučić kada je spominjao Požarevac kao grad u kome nije bilo velikih ulaganja?

Podsetimo, predsednik Srbije je 2019. na skupu u Požarevcu izjavio da je najvažniji interes u Braničevskom okrugu da jedan veliki investitor dođe u grad, kao i nekoliko manjih ulagača, u drugim manjim opštinama.

“Sledeći grad u kojeg dovodimo velikog investitora, a gotovo na nedeljnom nivou imamo pregovore sa različitim ljudima, biće Požarevac. Dovešćemo velikog investitora u Požarevac, a onda će i gradu biti lakše“, rekao je Vučić u obraćanju na skupu.

Hoćemo fabriku da bi Požarevac imao više novca, da ulaže u škole, ambulante, puteve“, naveo je Vučić pre tri godine.

Motherson Grupa započela je sa radom 2014. godine u Smederevu.
Prethodne godine, otvorena je fabrika u Ćupriji, a sada proširuje proizvodne kapacitete otvaranjem treće fabrike u Srbiji, koja se nalazi u Požarevcu.

Kompanija PKC Wiring Systems DOO sa sedištem u Smederevu je specijalizovana za proizvodnju kablovskih snopova za industriju komercijalnih vozila, posebno za teške i srednje teške kamione.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Чему коментар када их не објављујете. Не само две хиљаде деветнајасте него и ове године пред изборе, као и увек, обећање лудом радовање. Крајње је време да Пожаревљани не иду у Смедерево да мотају каблове. Најзад се и фирма сетила да је јефтиније да радници не путују у Смедерево. Зашто не пишете право стање на терену,и да ли и колико је дато по раднику који су већ радили у Смедереву а само су враћени у Пожаревац.

%d bloggers like this:
Send this to a friend