Društvo

Vučić poručio da će država dati sve od sebe da dovede investitore, među gradovima spomenuo i Požarevac

Foto: Youtube/printscreen

Foto: Youtube/printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da će država dati sve od sebe da dovede nove, domaće i strane investitore, u gradove u kojima još nije bilo velikih ulaganja. Vučić je na instagramu objavio fotografiju sa razgovora sa savetnikom za investicije Danilom Cicmilom, navodeći da prave planove u koje okružne i opštinske centre u Srbiji bi želeli da dovedu nove investitore iz zemlje i inostranstva.

“Mnogo smo fabrika otvorili, ali i dalje ima mesta gde to nismo učinili i zato ćemo u narednom periodu dati sve od sebe da investitore dovedemo u Sombor, Požarevac, Kikindu, Vrbas, Bačku Palanku, Negotin, Zaječar, Užice, Prokuplje, Novi Pazar, Prijepolje…”, napisao je Vučić na instagram profilu “Budućnostsrbije”.

Konstatovao je i da su svi putevi, pruge, bolnice, škole, pozorišta, muzeji, stadioni izgrađeni i obnovljeni zahvaljujući novim fabrikama, većem izvozu i ubrzanom ekonomskom rastu naše zemlje.

– To je trajno opredeljenje Srbije i niko nas po tom pitanju ne može zaustaviti – poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je 2019. na skupu u Požarevcu izjavio da je najvažniji interes u Braničevskom okrugu da jedan veliki investitor dođe u grad, kao i nekoliko manjih ulagača, u drugim manjim opštinama.

“Sledeći grad u kojeg dovodimo velikog investitora, a gotovo na nedeljnom nivou imamo pregovore sa različitim ljudima, biće Požarevac. Dovešćemo velikog investitora u Požarevac, a onda će i gradu biti lakše“, rekao je Vučić u obraćanju na skupu.

Hoćemo fabriku da bi Požarevac imao više novca, da ulaže u škole, ambulante, puteve“, naveo je Vučić pre tri godine.