Društvo

Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Ukrajine

BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ukrajinskog ambasadora Volodimira Tolkača i tom prilikom istakao da Srbija uvažava teritorijalni integritet Ukrajine.

Vučić je izrazio iskreno žaljenje zbog situacije u Ukrajini i upoznao ambasadora Tolkača sa stavovima Vlade Srbije i Saveta za nacionalnu bezbednost, ali i naglasio da je Srbija privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta država, kao jednog od osnovnih principa međunarodnog prava, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Naglasio je da je i Srbija izložena neprincipijelnom stavu jednog dela sveta kada je u pitanju jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i zahvalio Ukrajini na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Vučić je istakao da je Srbija civilima, izbeglim iz Ukrajine, obezbedila najbolje moguće uslove, kao i sva prava na boravišne i radne dozvole, u skladu sa pravilima zemalja Evropske unije, čak i na višem nivou.

On je najavio da će uskoro, sa ambasadorom Tolkačom, posetiti ukrajinske izbeglice u Srbiji i dodao da će Srbija učestvovati u obnovi gradova u Ukrajini.

Vučić je ponovio da se Srbija, u skladu sa sopstvenom doslednom politikom, zalaže za mirno rešavanje sporova, te da u tom smislu podržava sve napore koji su usmereni na pregovore, navodi se u saopštenju.

Ambasador Tolkač je zahvalio na humanitarnoj pomoći koju Srbija pruža ugroženim ukrajinskim civilima, kao i na finansijskoj pomoći.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend