Društvo

Vučić sa rudarima u Kostolcu: Ovog trenutka svi u Srbiji imaju struju

Foto: Boom93/MMV

Foto: Boom93/MMV

Ovog trenutka svi u Srbiji imaju struju, a broj kvarova je na nivou statističke greške, izjavio je u Kostolcu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tokom posete Termoelektrani Kostolac zahvalio rudarima Drmna koji su juče oborili rekord i iskopali 34.000 tona uglja.

Obezbedili smo Srbija ima najnižu cenu električne energije u celoj Evropi i uspećemo da izađemo iz energetske krize, a da ljudi praktično ništa ne osete, rekao je Vučić.

On je naveo da samo industrija danas troši 50 odsto struje, a donedavno je bilo 29 odsto, što pokazuje koliko je privreda napredovala.

Predsednik Srbije zahvalio je rudarima, jer kako je rekao, bez njih „ne bi bilo struje“.

Vučić je rekao da je on jedini za rudare i za rudnike jer je svestan njihovog značaja, i da je „dugačije kad vodite državu nego kad ste neodgovorni“.

Na pitanje šta još država može da uradi da pomogne rudarima, jedan od radnika odgovorio je da „ništa ne menja i da ima još posla, da se otvori još jedan kop“.

U obilasku rudnika sa Vučićem su i ministarka energetike Zorana Mihajlović i vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić.