Društvo

Vučić: Srbija već troši rezerve gasa, bez pomoći Mađarske teško bismo prezimili

Foto: Envato elements/ilustracija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija počela da troši rezerve gasa, jer ugovorene količine koje dobija na dnevnom nivou nisu dovoljne da podmire aktuelne potrebe.

Vučić je istakao da su od jutros rezerve na 650 miliona kubnih metara gasa, umesto 760 miliona kubnih metara i da je gas poskupeo četiri do pet puta u proteklih devet dana.

On je rekao da je sa Bugarskom napravljen dogovor i da će dodatne količine krenuti ka Srbiji.

„Nas danas gas spasava i zahvaljujući termoelektranama-toplanama Pančevo i Novi Sad možemo da prezimimo“, poručio je Vučić na konferenciji za novinare sa predsednicima Vlade Mađarske i Austrije.

On je izrazio zahvalnost premijeru Mađarske Viktoru Orbanu na pomoći i istakao da bi bilo teško da bez te pomoći Srbija „prezimi zimu“.

„Velika je čast i privilegija da imamo takve prijatelje uz sebe“, rekao je Vučić.

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da sada gas za Mađarsku dolazi preko Srbije i da je Srbija korektna, kao što je Mađarska korektna prema njoj.

„Dok Srbija ima gasa imaće i Mađarska i može da bude sigurna da dok Mađarska ima gas imaće i Srbija“, poručio je Orban.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend