Društvo

Vujović: Ove godine ulažemo još više novca u projekte za čistiji vazduh

Foto: Boom93/MMV
Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije raspisalo je danas konkurse za zamenu kotlova u javnim ustanovama i toplanama, ložišta u domaćinstvima, za pošumljavanje i zaštitu zemljišta.

Ministarka Irena Vujović pozvala je lokalne samouprave da iskoriste podršku države i kandiduju projekte, kako bi na taj način unapredili kvalitet vazduha i zemljišta u svojim sredinama.

Vujović je istakla da je ove godine obezbedjeno još više novca nego u 2021. i da je gradovima i opštinama, kroz četiri konkursa, na raspolaganju ukupno 550 miliona dinara za projekte koji doprinose boljem kvalitetu vazduha i zemljišta.

„Prošle godine smo imali dobru saradnju sa lokalnim rukovodstvom i više od 50 gradova i opština iskoristilo je podršku države da zameni kotlove u pravnim licima i domaćinstvima ili da pošumi deo teritorije. Podržali smo više od 800 domaćinstava da predju na ekološki prihvatljivije energente, a menjali smo i kotlarnice u Valjevu, Кosjeriću, Novom Pazaru i brojnim drugim lokalnim samoupravama“, kazala je ministarka.

Istakla je da je Srbija u 2021. zahvaljujući sredstvima koja su dodeljena putem javnog konkursa, bila bogatija za više od 150.000 novih sadnica.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend