Društvo

Vujović: Prelazak sa grejanja na ugalj na grejanje na pelet jedna od mera za bolji kvalitet vazduha

Foto: Boom93/MMV
Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da individualna ložišta u velikoj meri doprinose aerozagađenju i da su subvencije za prelazak na ekološki prihvatljivije energente jedna od mera za bolji kvalitet vazduha, saopštilo je Ministarstvo.

Uz podršku države u prethodne dve godine zamenjen veliki broj kotlarnica u toplanama, javnim ustanovama i domaćinstvima, koje su mahom stare 50 i više godina, rekla je Vujović posle obilaska kotlarnice stambene zgrade u Ulici Franje Kluza, u kojoj su uz subvenciju Ministarstva zamenjeni kotlovi na ugalj i omogućeno efikasnije i ekološki prihvatljivije grejanje.

Prema njenim rečima, benefite ovog projekta, pored stanara čiji je dugogodišnji problem rešen, osetiće i građani koji žive u okolini jer će i vazduh biti čistiji.

„U narednim godinama odvajaćemo još veća sredstava za subvencije, kako bismo ubrzali sprovođenje projekata u gradovima i opštinama i unapređivali kvalitet vazduha u našoj zemlji“, rekla je Vujović i pozvala lokalne samouprave da kandiduju projekte na konkursima Ministarstva i sledeće godine.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Koliko samo treba biti strucan da bi se izgovorila ovako epohalna misao, a sta cemo sa cenom peleta od 35o evra po toni.

%d bloggers like this:
Send this to a friend