Društvo

Vulin: Marihuana u Srbiji neće biti legalizovana

Foto: N1/printscreen

Foto: N1/printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas se oštro usprotivio mogućnosti da marihuana u Srbiji bude legalizovana.

On je, u Studentskom gradu u Novom Beogradu povodom Medjunarodnog dana protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama, 26. juna, naglasio da „lake i teške droge ne postoje“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Naveo je u razgovoru sa studentima da „čak 80 odsto krivičnih dela nastaje i proističe zbog droge“. Vulin je rekao da „policija nastavlja žestoku borbu protiv organizovanog kriminala i narko-dilera koji zarađuju ogromne svote novca trujući decu i omladinu.

Ministar je dodao da „lake i teške droge ne postoje“ i da policija „hapsi one sa kilogramima kokaina ili heroina i one sa jednim džointom“.

„Dok je predsednik (Alekandra) Vučić na čelu Srbije, dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, marihuana neće biti legalizovana“, rekao je Vulin.

Predsednik udruženja studenata doma 3, Marina Terzić zahvalila je policiji, Vulinu i direktoru Studentskog centra Goranu Miniću na svemu što čine za podizanje nivoa bezbednosti studenata.