Društvo Ekonomija

Za dezinfekciju oko 3 miliona dinara

Grad Požarevac je na ime otklanjanja posledica vanrednih okolnosti, a  usled pandemije koronavirusa, u prvih 6 meseci potrošio nešto više od 4 miliona dinara. Najveći deo novca odobren je za nabavku dezinfekcionih sredstava, a ostatak za kupovinu zaštitne opreme.
ilustracija: Pixabay

Sva sredstva su odobravana tokom perioda vanrednog stanja  sa pozicije stalne budžetske rezerve, a koja se inače koristi u slučaju vanrednih okolnosti i događaja koji mogu da ugroze život i zdravlje ljudi.

Grad je u periodu od 26.marta do 5.maja izvršio prenos 4.110.820 dinara iz stalne budžetske rezerve. Za  dezinfekciju prostora i površina svih javnih ustanova, javnih preduzeća, vozila, stambenih zajednica i drugih površina u skladu sa potrebama iz budžeta je preneto 2 miliona dinara.

Za nabavku 2.000 litara sredstava na bazi hlora za dezinfekciju ulica preneto je 792 hiljade dinara.

Za nabavku 70% alkohola u dva navrata preneto 276.480 dinara i 49.560 dinara.

Za nabavku zaštitne opreme u aprilu ove godine iz stalne rezerve je preneto 317.000 dinara.

Nabavka 450 prsluka za volontere sa oznakama Grada Požarevca koštala je 318.000 dinara.

Grad je izdvojio 357.180 dinara za kupovinu zaštitnih pultova za zaštitu zaposlenih u gradskoj upravi i Policijskoj upravi.

Stalna budžetska rezerva je ograničena i opredeljuje se najviše do 0,5% ukupnih prihoda i primanja od prodaje nefinansijske imovine za budžetsku godinu. U Požarevcu ove godine iznosi 8,5 miliona dinara.

Grad Požarevac u prethodnom periodu nije uvodio vanrednu situaciju na svojoj teritoriji.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend