Društvo

RARIS organizovao obuku za korišćenje platforme e-Turista

FOTO: Pixabay ilustracija
Кako bi turističkim radnicima i ugostiteljima iz regiona omogućio lakšu upotrebu digitalne platforme e-Turista, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) organizovala je obuku za korišćenje ove digitalne platforme.

Platforma e-Turista je kao novi Centralni informacioni sistem u oblasti turizma i ugostiteljstva, pokrenuta sa ciljem da se olakša registracija, kategorizacija i poslovanje pružaocima turističkih usluga, a gostima da se omogući garancija kvaliteta usluga, čulo se na obuci održanoj u Zaječaru.

Predavač na obuci, Marija Jovanović, kao dodatnu prednost portala e-Turista navodi da je besplatan i za korisnike i za institucije.

-Portal će doprineti i smanjenju sive ekonomije, jer će svi turisti biti prijavljeni. Pomoćiće takođe, da se stekne bolji statistički uvid u posećenost određenih regiona, kao i turističkih objekata – rekla je Marija Jovanović.

Prema rečima projekt menadžera RARIS-a ovaj portal omogućava kompletnu digitalizaciju procesa registracije i kategorizacije turističkih objekata, bez odlaska u institucije i čekanja u redovima.

-Zahtev se podnese preko portala, komisija zakaže izlazak na teren i rešenje se dobija elektronskim putem, preko portala – kaže Milovanović.
Među polaznicima obuke bila je hotelska recepcionerka Valentina Micić, čije je iskustvo da je upotreba portala e-Turista znatno olakšalo evidenciju gostiju i osavremenilo rad.

Obuku za korišćenje digitalne platforme e-Turista, kao deo obuka u turizmu, podržao je projekat „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju EU i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend