Društvo

Za šest godina u turističke projekte u gradu uloženo 95 miliona dinara

Boom93/N.Stojićević
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić juče je prilikom otvaranja Ljubičevskih konjičkih igara, izjavila da je u Srbiji, zaključno sa 31. avgustom, zabeleženo 1.760.668 dolazaka turista.

Ona je tom prilikom istakla da već 58. godinu zaredom Požarevljani čuvaju duh ove manifestacije koja je postavila temelje u razvoju konjičkog sporta i turizma.

“Ovo je jedna od manifestacija koja je na turističkoj mapi Srbije najinteresantnija i koja godišnje privuče oko 70.000 domaćih i stranih turista. Svi kulturno-istorijski spomenici čine Požarevac jedinstvenim kako administrativnim, ekonomskim, ali isto tako i kulturnim i turističkim centrom, koji ima ogromne predispozicije za razvoj turizma. U prethodnih šest godina uloženo je 95.200.000 dinara u različite vrste projekata u gradu, a nastavićemo da ulažemo i dalje”, dodala je Matić.

Od pečetka godine u Srbiji je ostvareno oko 7 miliona noćenja, a prema rečima ministarke Matić, kada se te brojke uporede sa najboljom turističkom sezonom koja je bila 2019. godine, dostignuto je 70 odsto od te najbolje sezone kada se govori o broju noćenja.

„Na 50 odsto smo od broja dolazaka koji su ostvareni tada“, rekla je ministarka.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend