Društvo Naše pare

Za subvencije u poljoprivredi ove godine obezbeđeno oko 36 miliona dinara

Grad Požarevac obezbedio je oko 36 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi, a ujedno je potpisano i 270 ugovora sa poljoprivrednicima sa teritorije grada.
Boom93/N.Stojićević

Kako je istakao Slaviša Stojković, direktor Agrarnog fonda, od 2014. godine u ove svrhe iz budžeta grada izdvajano je 0,7 odsto.

 
„Međutim, protekle dve godine budžet za poljoprivredu je porastao na dva procenta gradskog budžeta. To nije bilo proteklih 30 godina. Naši poljoprivrednici će biti zadovoljni, a sledeće godine ćemo probati i da uvećamo ta sredstva“, naveo je Stojković.
Boom93/N.Stojićević

Bojan Dinić, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu je naveo da je u odnosu na prošlu godinu potpisano više ugovora i obezbeđeno više novca za požarevačke poljoprivrednike.

 
„U 2019. godini  imali smo 205 realizovanih zahteva, isplaćeno je 21.525.000 dinara. U  ovoj godini smo potpisali 270 ugovora. Ukupna potraživanja poljoprivrednika i udruženja iznosila su 36.938.000 dinara. Uspeli smo da obezbedimo sva sredstva kako bi našim poljoprivrednicima izašli u susret i u ovom trenutku ta sredstva su već isplaćena“, kazao je Dini
 
Usled epidemiološke situacije ugovori su potpisani ranije, kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere.ć.Grad Požarevac obezbedio je oko 36 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi, a ujedno je potpisano i 270 ugovora sa poljoprivrednicima sa teritorije grada.
Tekst je nastao u okviru projekta „Transparetno i javno – Gde idu naše pare “ koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca. Projekat je realizovao autorski tim Boom93. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.  

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • U poljoprivrednom kraju,kao što je Stig,veoma je bitno ulagati u poljoprivredu,pored finansijskih sredstava,bitno je omogućiti i savetodavnu stručnu službu!
  Moraju se edukovani poljoprivrednici,kao bi postigli najbolje rezultate,usmeriti ih na proizvodnju više kultura,kako bi cele godine bili u procesu! Takođe je bitno vršiti kontrolu proizvodnje,uvesti dnevnike proizvodnje,kontrole upotrebe hemijskih preparata,vršiti edukaciju za organsku i biodinamičku poljoprivredu,potencirati proizvodnju spelte,heljde,ovasa,ječma,hmelja,…..!
  Pomagati u formiranju matičnih stada posebnih pasmina ovaca,koza,goveda,svinja,…,uvesti pasmine Šarole,Angus,Romanovska,Pramenka,Manglica,Resavska,….!
  Omogućiti formiranje plantaža pitomog kestena,oraha,lešnika,….!
  Edukovani poljoprivrednike o procesima stočne proizvodnje,tipa slobodni uzgoj i sistem krava-tele!
  Organizovati klastere,lagove i zadruge!
  Omogućiti organizovanim poljoprivrednicima ulazak na merkatilne berze,možda je još bolje organizovati merkantilnu berzu u Braničevskom okrugu!
  Omogućiti poljoprivrednicima mogućnost da imaju alternativne izvore energije,tipa solarni paneli na štalama,mini elektrane na biogas,itd!
  Pomoći oko navodnjavanja i bušenja bunara! Ima puno posla,a ovi „eksperti“ na lokalu,nemaju viziju!
  Predpristupni fondovi EU su puni novca za naše poljoprivrednike,samo od lokalne samouprave zavisi koliko će se novca iskoristiti!

%d bloggers like this:
Send this to a friend