Društvo

Zabranjena upotreba vode za piće u vrtićima i školama u 11 sela opštine Smederevska Palanka

voda česma čaša
Foto: Pixabay/Ilustracija
Sanitarna inspekcija zabranila je upotrebu vode za piće u vrtićima i školama u 11 sela opštine Smederevska Palanka, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja, ali nije preciziralo u kojim selima.

Razlog zabrane je fizičko-hemijska i mikrobiološka neispravnost vode iz lokalnih vodnih objekata koja se koristi za piće i druge sanitarno-higijenske potrebe u navedenim objektima.

Sanitarna inspekcija je, kako se dodaje u saopštenju, obaveštena od strane pet direktora škola i vrtića da su već preduzeli mere u smislu nabavke aparata za vodu i flaširane vode za piće za decu i učenike, kao i da su kontaktirali nadležni zavod kako bi tokom raspusta izvršio dezinfekciju bunara u školama u kojima je voda mikrobiološki neispravna.

U školama i vrtićima u tim selima deca dobijaju hranu koja se priprema u centralnoj kuhinji u Smederevskoj Palanci i koja se snabdeva vodom iz gradskog vodovoda.

Uzorci vode za piće su obrađeni u nadležnom Zavodu za javno zdravlje Požarevac, a rezultati laboratorijskih ispitivanja dostavljeni na dalju nadležnost Odseku za sanitarni nadzor Smedereva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend